Какво е ламиниран паркет? 

ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

ДЕКИНГ НАСТИЛКИ

PVC ЛАМПЕРИЯ


  • Ламиниран паркет | Цени,марки,видове ламинирани паркети
  • Паркет | Цени масивни естествени паркети
  • Екстериорни и интериорни облицовки и настилки


Какво е ламиниран паркет? / 17.01.2019 19:14

Подовите настилки от ламинат са модерни подови настилки, които станаха изключително популярни през последното десетилетие.

Подовите настилки от ламинат са модерни подови настилки, които станаха изключително популярни през последното десетилетие. Модерните видове ламинат надхвърлят качеството на паркета. Единственият конкурент на ламината на пазара на подови настилки остава настилката от масивно дърво. Но цените за масив са толкова високи, че все повече купувачи избират ламинат като евтина и висококачествена алтернатива на паркета, въпреки факта, че цветовете и текстурата на ламината често копират модела от естествено дърво възможно най-точно.

Нека разгледаме по-подробно какво се състои от ламината.

Горният слой е тънък, ултра-силен филм от синтетична смола, акрил или меламин, най-често меламин, тъй като е по-малко податлив на износване. Довършителният слой предпазва целия панел, и най-важното, декоративния модел, от износване. В зависимост от качеството на този горен слой, ламинатът се присвоява на определен клас дълготрайност. Покритието може да направи ламинирания панелен мат, с лек блясък или напълно лъскав

Следващият слой е декоративен образец, т.е. картината, на която основно гледаме, защото определя цвета, структурата и следователно нашия избор при закупуването на този или онзи "декор".

Третият - основният носител слой -  много висока степен на якост. Неговата цел е да придаде якост на листа, твърдост, неизменна форма, способност да се противопоставя на удари и влага. Той също така определя дебелината на крайния продукт. Стандарт - панел с дебелина 8 мм, но все повече купувачи избират ламинат с дебелина 12 мм.

Долният слой на ламинирания лист - стабилизиращ се - е хартия или пластмаса, която е нерафинирана или импрегнирана със смола. Функцията на този слой е да предпази слоя от плоскости или дървесни частици от влага и да предотврати промяната на формата й при промяна на влажността и температурата в помещението.

В производствения процес всички слоеве са плътно свързани помежду си, използвайки една от двете технологии: ламинат с високо налягане (HDL) и ниско (директно) налягане (DLP). С HDL технологията, горните слоеве - няколко слоя филми и декоративен слой - се съединяват заедно под въздействието на висока температура и преса, след което се натискат с основата и подложката. Съгласно DLP технологията, един слой от високоякостен филм и един декоративен слой в един етап са пресовани с основа от MDF или ПДЧ и подложка.

 Всички съвременни производители предлагат система за заключване без лепило. Освен това всеки производител, който оценява своята репутация, патентира своя собствена система за сглобяване. Кое от тях е по-удобно, вие решавате.Последни Новини / Виж Всички Новини

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu повече...

Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.21

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага... повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!