Extrafloors | Ламиниран паркет и облицовки на промоционални цени 

ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

ДЕКИНГ НАСТИЛКИ

PVC ЛАМПЕРИЯ


  • Ламиниран паркет | Цени,марки,видове ламинирани паркети
  • Паркет | Цени масивни естествени паркети
  • Екстериорни и интериорни облицовки и настилки


Всичко за ламинираните паркети / 13.09.2019 07:34

Ламинираният паркет е модерно подово покритие, което бързо завладява пазара на строителни материали благодарение на високите показатели за качество на тази настилка при сравнително ниска цена.

Ламинираният паркет е модерно подово покритие, което бързо завладява пазара на строителни материали. Подобен успех беше постигнат благодарение на високите показатели за качество на тази настилка при сравнително ниска цена.

Структура на ламинат

Ламинатна конструкция на пода: основна плоча, високоякостен слой от меламинова смола и отпечатан декоративен слой.

Името "ламинат" вече предполага комбинация от думите "ламинат" и "меламин". Ламинирането означава процес, при който материалите се притискат достатъчно здраво.

Най-горният слой меламинова смола се пресова с декоративен филм и със слой крафт хартия, за да се постигне по-голяма здравина и устойчивост на механични натоварвания. Всичко се случва при налягане от няколкостотин бара и температура над 300 ° C.

Меламинът е специален вид фенолна смола, която е вещество, подобно на цвят и прозрачност на хартията. Под налягане и високи температури меламинът става прозрачен, като стъклото.

Готовият материал може да издържи на: токчета, тежки мебели, паднали предмети. Всичко, което би могло да навреди на обикновен паркет, не влияе по никакъв начин на ламината и не оставя следи по него.

Ако разлеете лак върху покритието, той може безопасно да се отстрани с ацетон.

Такъв под няма да бъде надраскан от  нашите четириноги домашни любимци, тъй като покритието е много издръжливо.

Моливи, химикалки, пастели и бои, всичко, което децата обичат да рисуват толкова много, не е страшно за ламината - можете просто да изтриете рисунките с мокър парцал. На опаковките на тези етажи винаги присъстват етикети, показващи техните свойства.

Покритието издържа на температурни колебания, горният му слой е покрит с водоотблъскващ слой.

Ламинатните покрития, произведени от известни марки, практически не се различават помежду си по качество и издръжливост. Когато купувате този под, трябва да обърнете внимание на неговата устойчивост. 

Силата на пода зависи от качеството на носещите панели. Добре известните производители използват висококачествен HDF с висока плътност. Ако носещият слой е направен от евтин мек материал, на пода ще се виждат вдлъбнатини.

Панелите трябва да бъдат нарязани с инструменти с висока точност, в противен случай върху секциите на дъската ще се образуват малки пукнатини, които от своя страна ще осигурят некачествени фуги и значително ще развалят външния вид на цялото подово покритие.

Въпреки  горният си слой, ламинатът е 90% дърво, което означава, че не е подходящ за използване в много влажни помещения - бани. Поради постоянната влажност, долният слой на ламелата просто се изкривява, набъбва и губи форма.

Външно модереният ламинат е много подобен на естествения паркет, на пръв поглед тези покрития са почти неразличими. Вярно е, че тактилните разлики са очевидни: ламинатът е студен и не е толкова приятен като паркет. Ламинираната настилка е доста звучно покритие и стъпките върху нея винаги се чуват по-силно. Въпреки това, предимствата на това покритие са неоспорими: той е 2 пъти по-евтин от естествен паркет и е много лесно да се грижите за него.

Допълнителен слой крафт хартия се поставя във висококачествените ламинирани подове между носещия панел и декоративния филм. Той осигурява най-доброто фиксиране на носещия панел и повишава пожароустойчивостта на цялото покритие. Някои производители поставят тази хартия на няколко слоя, така че цената на техните продукти е малко по-високаПоследни Новини / Виж Всички Новини

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu повече...

Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.21

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага... повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!