Extrafloors | Ламиниран паркет и облицовки на промоционални цени 

ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

ДЕКИНГ НАСТИЛКИ

PVC ЛАМПЕРИЯ


  • Ламиниран паркет | Цени,марки,видове ламинирани паркети
  • Паркет | Цени масивни естествени паркети
  • Екстериорни и интериорни облицовки и настилки


Разликата между ламинат и трислоен паркет / 03.10.2019 13:51

За да разберете дали си струва да купите ламинат или трислоен паркет, трябва да вземете предвид всички предимства и недостатъци на всеки и да ги сравните с вашите нужди

За да разберете дали си струва да купите ламинат или трислоен паркет, трябва да вземете предвид всички предимства и недостатъци на всеки и да ги сравните с вашите нужди. В този случай си струва да се вземе предвид екологичността на материала и производителя. С всеки избор Extrafloors е готов да ви предложи широка гама от подови настилки. Важен момент, който съчетава паркет и ламинат, е тяхното наслояване. Ламинатът, като правило, се състои от четири или повече слоя материал. Ламинатът е декорация на структурата на дърво или друго, прикрепена към дървена основа и покрита със слой защитна смола. Трислойният паркет има три слоя дървен фурнир, където двата основни са направени от евтини суровини, а последният слой е от по-висококачествена дървесина.

 

Външен вид на подови настилки.

Най-често използваният декор за ламинат е „дървесен“, чийто дизайн е идентичен на всяка дъска. Има и ламинат от други текстури: камък, плочки, мрамор, ярки равномерни цветове. Що се отнася до трислойният паркет, външният му вид е абсолютно подобен на структурата на дървото, поради което две еднакви паркетни дъски не съществуват, тъй като няма две еднакви дървета.

 

Характеристики на работа.

Ламинатът е много практично подово покритие. Основното му предимство винаги е било - повишена устойчивост на абразия. Ламиниран паркет също е студен под. Всички недостатъци обаче винаги могат да бъдат превърнати в плюсове чрез монтиране на подово отопление и звукопоглъщаща подложка.

 

Трислойният паркет е по-неустойчив на абразия, не понася масивни мебели и груби обувки. Паркетният лак лесно се надраска. Самата дъска не понася висока влажност в помещението. Основно предимство е високата шумоизолация.

 

Грижи.

Ламинатът може да се мие, но употребата на химикали не се препоръчва. Паркетът много се страхува от влага, така че си струва да го почистите с влажна кърпа, без да използвате пара и механични влияния.

 

Срок на експлоатация

Въпреки синтетичния произход на ламината, експертите на Extrafloors твърдят, че паркетът все още е шампион по отношение на експлоатационния живот и може да се използва до 35 години при подходящи грижи. Основната тайна е, че паркетът може да се шлайфа до 4 пъти през целия му експлоатационен живот, като се премахват малки износени слоеве. Ламинатът ще служи от 5 до 20 години. Важен фактор може да бъде качеството на грижата за ламинат.

 

Цената на трислоен паркет и ламинат.

Цената на подови настилки е много по-висока от тази на ламинат. Важно е да се разбере, че има ламинат с висок клас на якост, който е в същата ценова категория като паркета, но в същото време има редица сериозни предимства. Ето защо, като се вземат предвид всички характеристики на тези видове подови настилки, не си струва да направите избор за цена. 

Ако сравним паркета и ламината с гореизложеното получаваме следните изводи:

-ламинатът е изцяло синтетичен паркет от естествено дърво;

-ламинатът се произвежда в голям брой дизайнерски решения, докато паркетът често е един и същ;

-паркет може да се използва до 35 години, ламинатът има експлоатационен живот от 20 години;

-паркетът се страхува от влажност, ламинат от висок клас може да се използва в влажни помещения;

-паркетът е топъл, естествен материал с ниска статичност, ламинатът, напротив, е синтетичен и студен.

 

В нашите магазини Extrafloors ще намерите богата гама от ламинат и паркет, с подробни описания и висококачествени изображения. Последни Новини / Виж Всички Новини

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu повече...

Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.21

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага... повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!