Подови настилки-реалност и митове 

ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

ДЕКИНГ НАСТИЛКИ

PVC ЛАМПЕРИЯ


  • Ламиниран паркет | Цени,марки,видове ламинирани паркети
  • Паркет | Цени масивни естествени паркети
  • Екстериорни и интериорни облицовки и настилки


Подови настилки-реалност и митове / 19.11.2019 18:30

Нашите магазини за подови настилки са вашата възможност да закупите наистина красиви и висококачествени материали за подови настилки на много приятна цена.

Ще се опитаме да разсеем редица погрешни схващания, които съществуват и да ви разкажем по-подробно за интересните характеристики на различните подови настилки. 

 

Паркет

Мит - след като са изминали 28 дни след направа на замазката, върху нея може да се положи паркет.

Реалност- Подобно на всички дървени подови материали, паркетът е изключително чувствителен към влагата на основата. В огромното мнозинство от случаите 28 дни не са достатъчни, за да може напълно замазката да изсъхне, а в идеалния случай този процес отнема около два месеца. И едва тогава можете да започнете да полагате подовата настилка, без да се притеснявате, че тя ще се повреди.

 

Трислоен паркет

Мит-Паркетната дъска може да бъде положена непрекъснато и не е необходимо да се правят пропуски между стаите.

 

Реалност- При преминаване от една стая в друга трябва да се направи технологична празнина. Работата е там, че когато влажността и температурата се променят, дървесината има тенденция да се деформира, а климатичните условия, колкото и странно да звучи, дори в съседните стаи могат да бъдат различни. И това може да доведе до факта, че подовото покритие ще има геометрично движение в различни посоки, което в никакъв случай няма да добави към него естетически вид.

 

Ламиниран паркет

Мит- Ламинатът съдържа вещества, които могат да бъдат вредни за здравето.

 

Реалност-Ламинатът е безвреден. Съвременните производители използват най-доброто оборудване и материали, което прави тази настилка екологична. Една трета от ламината се състои от естествено, абсолютно безопасно дърво. Обемът на изпаренията от лепило и лак, които се използват при производството на ламинат, е толкова малък, че няма как да навреди. Това се потвърждава от множество сериозни европейски проучвания, така че не се колебайте да положите ламинат в къщата.

 

Корков паркет

Мит- Ако краката на мебелите например изтласкат корковата повърхност, тя ще се изравни с течение на времето.

 

Реалност-Коркът е много меко подово покритие, което няма толкова изразени пружинистични свойства, за да компенсира вдлъбнатините, оставени от тежки предмети. За да намалите вдлъбнатините, препоръчваме да използвате подложки от филц, които трябва да се поставят под краката на мебелите.

 

Нашите магазини за подови настилки са вашата възможност да закупите наистина красиви и висококачествени материали за подови настилки на много приятна цена.



Последни Новини / Виж Всички Новини

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu повече...

Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.21

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага... повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!