Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? 

ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

ДЕКИНГ НАСТИЛКИ

PVC ЛАМПЕРИЯ

ОБАДИ СЕ ОНЛАЙН

  • Ламиниран паркет | Цени,марки,видове ламинирани паркети
  • Паркет | Цени масивни естествени паркети
  • Екстериорни и интериорни облицовки и настилки


Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.2021 05:59

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага, устойчивост на абразия. От страната на евтин ламинат предимство е само цената.

При избора между скъп или евтин ламинат е трудно да се намери разликата между тях на пръв поглед, но наистина има съществени разлики.

Най-важните разлики на качествен ламинат:

1) Материалът, от който е направена основата;

2) Допълнително импрегниране;

3) Клик система;

4) Защитно покритие.

Ще ги анализираме по-подробно.

Основата на всеки ламинат е лист от плътна влакнеста плоскост (дървени стърготини, залепени със смола). В евтините модели се използва нискокачествена дървесина. Ламинатът, който е направен с помощта на брезова дървесина, е по-устойчив на вдлъбнатини.

Структурата на всеки ламинат е една и съща: долният слой е стабилизираща хартия, средният слой е лист от плътна влакнеста плоскост, а горният слой е декоративна хартия. Целият този „сандвич“ се нагрява и пресова. Смолите в слоевете се стопяват и надеждно държат слоевете заедно. В евтин ламинат, като правило, смолата е много по-малко, отколкото в скъпа. Ниското съдържание на смола значително намалява устойчивостта на пода към влага.

Клик системите са специални канали, използвани за закрепване на плочи помежду им. В скъп ламинат тези канали са обработени с восък. Това позволява ламебите да прилягат плътно една до друга, такива ламинати не се страхуват от вода. А самите клищове са по-силни в сравнение с по-евтините модели.

Най-горният слой на ламината служи за защита от преждевременна абразия. При скъпите модели качеството на защитното покритие е много по-високо. Произвежда се с помощта на минерали, които значително увеличават експлоатационния живот.

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага, устойчивост на абразия. От страната на евтин ламинат предимство е само цената.

Надяваме се тази статия да ви  помогне с вашия избор.Последни Новини / Виж Всички Новини

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта extrafloors.eu повече...

Скъп или евтин ламинат. Какво да избера? / 23.11.21

По този начин скъпият ламинат ще има по-голяма устойчивост на вдлъбнатини, по-висока защита от влага... повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!